Naša koža naš refleks na svijet
24 juni 2021 

Naša koža naš refleks na svijet

Generalno govoreći, mozak uglavnom želi preživjeti, biti na oprezu i biti u sadašnjosti. Mozak se zapravo ne želi baviti s tvojim razmišljanjima. Mozak mora biti alertan, jer kada nastane panika, autopilot stupa u akciju da preživi. Tako se stvara začarani krug.

Želiš li preživjeti ili konačno uzeti stvar u svoje ruke?


Budući da je naša koža najveći organ u našem tijelu, iz nje također možeš puno naučiti, a naročito u kombinaciji s prstima. Koliko je zategnuta koža oko prstiju? Jer koža je zapravo ‘zid’ između onoga što jesi i onoga što opažaš oko sebe.Pogledajmo kakva nam je ta koža na prstima. Ako pogledaš prste svog klijenta, a naročito srednji prst na desnoj ruci, lijeva bočna strana, s tvoje strane gledajući, je strana emocija. Desna strana, s tvoje strane gledajući, je strana intuicije. Dakle, na taj način možeš brzo otkriti kako je tvoj klijent doživio prvih 15 godina svog života.

Naš refleks na svijetPonekad, kao profesionalac jednostavno nemaš prave alate da bi klijentu mogao efektivno pomoći. I ja sam u prošlosti nailazio na takve situacije. Usprkos mnogim temeljnim obukama i tečajevima, ponekad je imao ideju da nešto nedostaje.

Naravno da nisam znao šta mi nedostaje, sve dok se nisam suočio sa krvarenjem u mozgu moje supruge krajem 1995. godine. S medicinske tačke gledišta, bila je toliko pogođena da se za nju ništa nije moglo učiniti. Jedina mogućnost bila je čekati i nadati se čudu.( preuzeto sa onlijn kursa  Snaga tvijih prstiju Rudi Overstegen terapeut koji je osmislio tu metodu )No, nije u mojoj naravi da čekam. Naravno, brzo sam počeo tražiti druge mogućnosti, no njih zapravo nije bilo. Ali, onda sam shvatio da su meni te mogućnosti već odavno bile poznate. Otprilike pet godina ranije sam kroz snove i kroz jedan dobar, ali zbunjujući razgovor s jednim starim šamanom shvatio sam da su naša tijela jedinstveno strukturirana i da mi ta čuda možemo prizvati. Tada sam također naučio da je naš osjet dodira čak važniji od naših čula koja svakodnevno koristimo.


Čulo dodira najosjetljiviji je na prstima ruku, rukama, usnama, stopalima i licu. Dakle, moja jednostavna reakcija je bila da ukoliko nekoga želiš izvući iz kome, trebaju ti te osjetljive tačke kako bi stupio u kontakt s unutarnjim svijetom. Nakon tri dana rada na prstima, probudila se iz kome i mi još uvijek uživamo u životu. Tako je otkrivena refleksologija prstiju.

Reactie plaatsen