Rješenje za promjenu: dobar razgovor sa sobom

Rješenje za promjenu: dobar razgovor sa sobom.


Dobar razgovor sa sobom način je da uništiš svoje staro programiranje. To radiš brisanjem tog programiranja: preko tog starog programa pišeš samom sebi svjesne, pozitivne nove zadatke i upute.


Naučiti ‘voditi dobar razgovor sa sobom’ znači pretvoriti svoj praktični način života iz ‘pasivnog prihvaćanja’ u ‘aktivnu namjeru’. Kroz ovu metodu daješ nove zadatke i / ili upute svojoj podsvijesti.


Ovakav način interne komunikacije rezultira novom internom slikom o tebi samom. Dakle, kakav zapravo želiš biti. Ovaj način svima daje priliku da se lako promijene. Čak i ukoliko to nisi mogao učiniti u prošlosti.


Kada se želiš poboljšati na ovaj ili onaj način, ne boriš se samo sa svojim starim načinom rada, već se boriš i sa svojim potrebama u svakodnevnom životu.


Svatko od nas ima tri ‘izvora pomoći’ koji nam omogućavaju da se probijemo kroz bilo koji dan. Ti izvori pomoći su: naše vrijeme, naša energija i naš duh (šta i kako mislimo).


Dakle, tvoja želja za usavršavanjem mora se nadmetati s vremenom koje provodiš na poslu, brigama za svoju porodicu i brigama o svim tvojim ostalim potrebama. Mora se natjecati s energijom koju trošimo radeći sve što je potrebno da bismo održali svoj život u redu.


Ponekad energije više nema. Osim toga, naša želja za usavršavanjem natječe se sa zahtjevima koje smo sebi postavili. Toliko smo zauzeti da završimo najvažnije stvari da nam nije ostalo vremena, energije ili misli da se pobrinemo za tu jednu stvar koja čini da druge stvari mogu bolje funkcionirati.


Teško je proučavati svoje ciljeve kad ne možeš držati oči otvorene.

Olaksaj sebi zivot dodi na nas kurs 

Pozdrav Ira