Pričajte putem prstiju

Pričajte putem prstiju

Ako komuniciraš putem prstiju, u čulnoj percepciji ne može biti otpora jer u tom slučaju komuniciraš sa podsviješću. U tom slučaju se taj zid zaobilazi. No, taj zid se zaista osjeća na prstu. Naročito na srednjem prstu. Putem dodira prstiju, spoljašnji utisci na prstima dolaze unutra na drugačiji način nego što je to za njih prije bilo uobičajeno. Zbog toga oni više ne mogu reagirati kao što uobičajeno reagiraju u određenoj situaciji. Oni su van svoje podsvijesti, i zbog toga sada obrađuju informacije na drugačiji način.


Zbog toga je od presudne važnosti da se pronađe taj zid, i da se izbjegnu reakcije koje ljudi rade automatski iza tog zida jer će se oni u tom slučaju opet vratiti u svoj obrambeni sistem, a upravo taj sistem je razlog nastanka trenutnih tegoba. Refleksologija prstiju stoga ne gleda na to koja se bolest sada iskazuje, već na to od koje ste se emocije iz djetinjstva razboljeli. U većini slučajeva radi se o imunološkom sistemu koji je postao preopterećen i samim tim oštećen. A to je opet nastalo zbog poremećene slike o samom sebi i zbog održavanja tog jedinstvenog zida.


Uzrok naspram posljedice

Činjenica da si bolestan uvijek ima neki uzrok. Većina metodologija smatra da je ono ‘zbog čega dolaziš’ povod da se to i promijeni. U takvim situacijama radi se na prilagođavanju simptoma, a ne gleda se na razloge njihovog nastanka. Bolest je posljedica činjenice da sistem više ne funkcionira uspješno. To je reakcija tijela, vapaj za pomoć. Bez obzira da li je to nastalo zbog metabolizma, imunološkog sistema, virusa, bakterija ili nekog drugog uzroka, tijelo nije uradilo nešto što je trebalo uraditi: zaštititi se na ispravan način od napada izvana.

Može biti i da je uzrok nastao zbog iscrpljenosti. Iscrpljenost u obliku nedostatka energije, nevjerovanja u sebe, prevelikog vanjskog pritiska, pogrešne slike o samom sebi ili nekog drugog primjera koji i ti vjerojatno možeš navesti. Dakle, osjećaj da nam nešto nedostaje dolazi iz djetinjstva i formira se idejom da nam nešto nedostaje u životu. To traženje ne samo da nas pravi bolesnim, već predstavlja slijepu ulicu. Beskrajna traženje, bez rezultata.

Reactie plaatsen